Od poniedziałku do piątku w godzinach od 12 do 17 oferujemy państwu zestawy obiadowe w cenie 16 zł.
Przystawki
- Łosoś z plackiem ziemniaczanym i kwaśną śmietaną – 21 zł
- Śledź w oleju z cebulą – 12 zł
- Tatar wołowy (w piątek i sobotę) – 19 zł
- Pierogi z mięsem i kapustą /z kaszą i kurkami / ruskie – 12 zł
- Ser camembert panierowany z żurawiną na balsamicznej sałacie – 18 zł
Zupy
- Rosół z makaronem – 7 zł
- Żurek z jajkiem i kiełbasą – 9 zł
- Gulaszowa – 12 zł
- Flaki – 10 zł
Dania dla dzieci
- Zupa pomidorowa z makaronem – 6 zł
- Frytki – 6 zł
- Filet z kurczaka panierowany, frytki/ziemniaki, surówka – 15 zł
- Nuggetsy z kurczaka – 8 zł
Dania główne
- Roladki schabowe/drobiowe,
ziemniaki z wody/opiekane/frytki, surówka. – 26 zł - Polędwica wieprzowa w sosie z borowików,
ziemniaki z wody/opiekane/frytki, surówka. – 28 zł - Karkówka grillowana, marynowana w żubrówce
i leśnych ziołach, ziemniaki z wody/opiekane/frytki, surówka – 22 zł - Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem i serem w sosie
z suszonych pomidorów, ziemniaki z wody/opiekane/frytki, surówka – 26 zł - Schabowy na kapuście, ziemniaki z wody/opiekane/frytki, surówka – 24 zł
- Pierś kurczaka duszona w białym winie z czosnkiem
i oliwkami marynowanymi i pikantną papryką, na sałacie,
ziemniaki z wody / opiekane/ frytki – 22 zł - Placek po węgiersku z zestawem surówek – 19 zł
- Sandacz po polsku, ziemniak z wody / opiekane / frytki, surówka – 39 zł
- Filet z kaczki w sosie malinowym, kluski śląskie, buraczki
zasmażane – 38 zł
Makarony
- Penne z kurczakiem i szpinakiem – 21 zł
- Penne carbonara – 19 zł
- Tagliatelle z łososiem i szpinakiem – 23 zł
- Penne pełne ziarno z polędwicą wieprzową w sosie kurkowym – 26 zł
Sałatki
- Grillowany kurczak na zielonej sałacie z grillowanym ananasem,
pomidorami cherry, serem brie, marynowanymi oliwkami – 23 zł - Nicejska – klasyczna sałatka z tuńczykiem, jajkiem i pomidorami,
z bukietem chrupiących sałat oraz sosem winegret ziołowym – 23 zł - Z Pacanowa – kompozycja sałat podana ze smażonym kozim serem,
papryką, pomidorem, zielonym ogórkiem, boczkiem
oraz sosem winegret miodowym – 24 zł - Sałatka Grecka – sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka,
ser feta, oliwki, winegret – 22 zł
Desery
- Szarlotka babci Zosi na ciepło z lodami i bitą śmietaną – 12 zł
- Brzoskwinia na sosie karmelowym z gałką lodów – 13 zł
- Deser lodowy – lody, bita śmietana, dodatki – 14 zł
- Naleśniki z serem, bitą śmietaną, owocami i polewą – 12 zł
Napoje gorące
- Kawa z ekspresu – 6 zł
- Kawa espresso – 6 zł
- Kawa z mlekiem – 7 zł
- Kawa parzona – 6 zł
- Kawa latte – 10 zł
- Kawa cappuccino – 8 zł
- Herbata Dilmah – 5 zł
- Herbata Dilmah (dzbanek) – 7 zł
- Herbata Dilmah smakowa – 6 zł
- Herbata z rumem – 8 zł
Napoje zimne
- Pepsi Cola – 200ml: 4 zł; 0,5l: 5 zł
- 7Up – 200ml: 4 zł; 0,5l: 5 zł
- Mirinda – 200ml: 4 zł; 0,5l: 5 zł
- Schweppes Tonic – 200ml: 4 zł; 0,5l: 5 zł
- Lipton – 200ml: 4 zł; 0,5l: 5 zł
- Sok – 200ml: 4 zł; 1l: 15 zł
- Woda mineralna – 0,5l: 4 zł
Wina
Sangue di Giuda – czerwone półsłodkie, 0,75l – 48 zł
– specjał regionu Oltrpo Pavese. Pochodzi z winnicy Bagnasco.
Barbera – czerwone półwytrawne, 0,75l – 56 zł
pochodzi z winnicy Marco Figini znajdującej się 70km na południe od Mediolanu.
Cabernet Sauvignon – czerwone, wytrawne, 0,75l – 54 zł
pochodzi z prowincji di Pavia.
Pinot Nero – białe, półwytrawne, 0,75l – 56 zł
pochodzi z z winnicy Marco Figini.
Chardonnay Pian dei Vicari, 0,75l – 52 zł
– białe, wytrawne, pochodzi z winnicy La Versa założonej w 1905r.