Od poniedziałku do piątku w godzinach od 12 do 17 oferujemy państwu:

Zestawy obiadowe w cenie – 24 zł.

Danie Dnia – 20 zł.

Zupa Dnia – 10 zł.

Opakowanie na wynos 1 szt. –  1 zł.

Dowóz –  od 5 zł.

Przystawki

  • Łosoś z plackiem ziemniaczanym i kwaśną śmietaną – 29 zł
  • Śledź w oleju z cebulą – 18 zł
  • Tatar wołowy (w piątek i sobotę) – 32 zł
  • Pierogi z mięsem i kapustą / z kaszą i kurkami / ruskie – 18 zł
  • Ser camembert panierowany z żurawiną na balsamicznej sałacie – 24 zł

Zupy

  • Rosół z makaronem – 12 zł
  • Żurek z jajkiem i kiełbasą – 15 zł
  • Gulaszowa – 16 zł
  • Flaki – 15 zł

Dania dla dzieci

  • Zupa pomidorowa z makaronem – 13 zł
  • Frytki – 10 zł
  • Filet z kurczaka panierowany, frytki/ziemniaki, surówka – 25 zł
  • Nuggetsy z kurczaka – 18 zł

Dania główne

  • Roladki schabowe/drobiowe,
    ziemniaki z wody/opiekane/frytki, surówka. – 39 zł
  • Polędwica wieprzowa w sosie z borowików,
    ziemniaki z wody/opiekane/frytki, surówka. – 43 zł
  • Karkówka grillowana, marynowana w żubrówce
    i leśnych ziołach, ziemniaki z wody/opiekane/frytki, surówka – 38 zł
  • Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem i serem w sosie
    z suszonych pomidorów, ziemniaki z wody/opiekane/frytki, 
surówka – 39 zł
  • Schabowy na kapuście, ziemniaki z wody/opiekane/frytki, surówka – 38 zł
  • Pierś kurczaka duszona w białym winie z czosnkiem
    i oliwkami marynowanymi i pikantną papryką, na sałacie,
    ziemniaki z wody / opiekane/ frytki – 37 zł
  • Placek po węgiersku z zestawem surówek – 29 zł
  • Sandacz po polsku, ziemniak z wody / opiekane / frytki, surówka – 52 zł
  • Filet z kaczki w sosie malinowym, kluski śląskie, buraczki
    zasmażane – 54 zł
  • Schabowy ziemniaki/frytki, surówki. – 32 zł
  • Filet z kurczaka panierowany, ziemniaki/frytki, surówki. – 31 zł
  • Mintaj panierowany, ziemniaki/frytki, surówki. – 32 zł

Makarony

  • Penne z kurczakiem i szpinakiem – 27 zł
  • Penne carbonara – 26 zł
  • Tagliatelle z łososiem i szpinakiem – 32 zł
  • Penne pełne ziarno z polędwicą wieprzową w sosie kurkowym – 34 zł

Sałatki

  • Grillowany kurczak na zielonej sałacie z grillowanym ananasem,
    pomidorami cherry, serem brie, marynowanymi oliwkami – 29 zł
  • Nicejska – klasyczna sałatka z tuńczykiem, jajkiem i pomidorami,
    z bukietem chrupiących sałat oraz sosem winegret ziołowym – 29 zł
  • Z Pacanowa – kompozycja sałat podana ze smażonym kozim serem,
    papryką, pomidorem, zielonym ogórkiem, boczkiem
    oraz sosem winegret miodowym – 33 zł
  • Sałatka Grecka – sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka,
    ser feta, oliwki, winegret – 27 zł

Desery

  • Szarlotka babci Zosi na ciepło z lodami i bitą śmietaną – 18 zł
  • Brzoskwinia na sosie karmelowym z gałką lodów – 19 zł
  • Deser lodowy – lody, bita śmietana, dodatki – 19 zł
  • Naleśniki z serem, bitą śmietaną, owocami i polewą – 18 zł

Napoje gorące

  • Kawa z ekspresu – 9 zł
  • Kawa espresso – 10 zł
  • Kawa z mlekiem – 10 zł
  • Kawa parzona – 9 zł
  • Kawa latte – 15 zł
  • Kawa cappuccino – 13 zł
  • Herbata Dilmah – 8 zł
  • Herbata Dilmah (dzbanek) – 12 zł
  • Herbata Dilmah smakowa – 9 zł
  • Herbata z rumem – 14 zł

Napoje zimne

  • Pepsi Cola – 200ml: 5 zł; 0,5l: 7 zł
  • 7Up – 200ml: 5 zł; 0,5l: 7 zł
  • Mirinda – 200ml: 5 zł; 0,5l: 7 zł
  • Schweppes Tonic – 200ml: 5 zł; 0,5l: 7 zł
  • Lipton – 200ml: 5 zł; 0,5l: 7 zł
  • Sok – 200ml: 5 zł; 1l: 18 zł
  • Woda mineralna – 0,5l: 5 zł

Wina

Sangue di Giuda – czerwone półsłodkie, 0,75l – 52 zł
specjał regionu Oltrpo Pavese. Pochodzi z winnicy Bagnasco. 

Barbera – czerwone półwytrawne, 0,75l – 58 zł
pochodzi z winnicy Marco Figini znajdującej się 70km na południe od Mediolanu. 

Cabernet Sauvignon – czerwone, wytrawne, 0,75l – 56 zł
pochodzi z prowincji di Pavia. 

Pinot Nero – białe, półwytrawne,  0,75l – 58 zł
pochodzi z z winnicy Marco Figini.

Chardonnay Pian dei Vicari, 0,75l – 54 zł
białe, wytrawne, pochodzi z winnicy La Versa założonej w 1905r.

Moscato il Volpara, 0,75l – 58 zł
o unikatowym smaku, delikatne bąbelki, rozpieszczają podniebienie i pobudzają zmysły.