Dania gorące

Zupy:

Rosół z makaronem, flaki, żurek z jajkiem i kiełbasą, barszcz czerwony z / uszkami, pierogami, pasztecikami, krokietem do wyboru/ gulaszowa, cebulowa z grzankami lub groszkiem ptysiowym, borowikowa, grzybowa, beef stroganoff , cygańska, krem z białych warzyw, krem z pomidorów, krem z brokułów, minestrone i inne

Dania główne:

Schab w sosie, / kurkowym, śliwkowym, pieczeniowym, pieprzowym / tradycyjny schabowy, roladki schabowe z żurawiną / sos pieczeniowy /, policzki wieprzowe, karkówka duszona w winie z warzywami, zrazy w sosie, żeberko na kapuście, filet z piersi kurczaka panierowany /tradycyjnie, płatkach kukurydzianych, sezamie /, devolay, roladki z piersi, fileciki z piersi w szynce parmeńskiej z sosem śmietanowym, pierś faszerowana szpinakiem fetą suszonymi pomidorami, filet z piersi w sosie z suszonych pomidorów, udko pieczone z pieczarkami, bigos, dorsz pieczony, łosoś pieczony, miruna i inne

Dodatki:

Ziemniaki, ziemniaki opiekane, ryż, kasza, kopytka, kluski śląskie, Surówki sezonowe, bukiet warzyw na parze.

Przystawki:

Wędliny pieczone, gotowane, tatar wołowy, pasztety, deski serów, kanapki bankietowe, tartinki, jajka faszerowane / pieczarką, szynką, papryką, majonezem/, tymbaliki drobiowe, wieprzowe, rolada z łososiem, roladki z tortilli z szynką i warzywami, śliwka zawijana w boczku, roladki z kurczaka, roladki z suszonymi pomidorami, śledzie /w oleju, po kaszubsku w śmietanie i burakach – do wyboru/, łosoś z melonem, łosoś na cytrynie, nuggetsy, schab po warszawsku, schab w galarecie, indyk w maladze, ryba po grecku, pomidory faszerowane, bagietka z serem czosnkowym, serem i żurawiną, z salsą pomidorową i parmezanem, / sałatka caprese, sałatka jarzynowa tradycyjna, sałatka z grillowanym kurczakiem, sałatka ziemniaczana, sałatka / feta, seler naciowy, czosnek, winogrono/, sałatka brokułowa, szpinakowa, grecka, gyros, sałatka z tuńczykiem, sałatka z mozzarellą i suszonymi pomidorami, patera warzyw sezonowych, świeżych i chrupiących / papryka kolorowa, kalarepka, ogórek, marchew, rzodkiewki, kalafior, brokuł, seler naciowy z dipami / i wiele innych.

Dodatki:

Dipy /czosnkowy, tysiąc wysp, pomidorowy, serowy, paprykowy/
Winegret/ ziołowy, koperkowy, miodowy, paprykowy, malinowy

Każde zamówienie wyceniamy indywidualnie.